Bergama Social Security Institution Building, İzmir / Turkey, 2014

Bergama Sosyal Güvenlik Kurumu Binası, İzmir

 

İzmir Bergama’da Şehirlerarası Karayolu’na cepheli ve oldukça rüzgar alan bir arsada yer alan ofis yapısı güney yöne verdiği hakim cephenin avantajını kullanıyor. Güney cephede oluşturulan cift cidarlı cephe sayesinde kışın ısıtma yüklerini, yazın ise soğutma yüklerini düşürürken doğal taze havanın kontrollü olarak içeri alınması ve aynı zamanda gürültü denetimi yapılması amaçlanıyor.

 

Giriş aksında ve bekleme salonunda yapılan galeri boşluğu, çift cidarlı cepheden alınan kontrollü taze havanın bina içinde enerji kullanılmadan yönlendirilmesini sağlıyor.

 

Güney cephedeki parapet kotu hizalarında kullanılan güneş pilleri ile elektrik yüklerine katkı sağlıyor. Giriş cephesinde oluşturulan arkad ile korunaklı ve güneş kontrollü bir zemin kat oluşturan yapının zemin katında bankolu servisler ve bekleme alanı bulunuyor. Üst katında idari ofislerin yer aldığı proje yoldan geriye çekilerek geniş bir peyzaj alanı yaratıyor.

Proje künye

Mimari tasarım: R.Güneş Gökçek

Mimari ofis: YPM

Proje ekibi: Binnur Aslan, Fatma Sarıbeyoğlu

Proje tarihi: 2014

Arsa alanı: 500 m2

İnşaat alanı: 1.913 m2

Statik projesi: Dr. Ali Ruzi Özuygur

Elektrik projesi: Emre Taçyıldız

Mekanik projesi: Gökhan Bulut

Peyzaj mimarı: Erkan Erdoğan

Bergama Social Security Institution Building, İzmir

 

Located in a land exposed to the wind with a front facing the intercity road in Bergama, İzmir, the office building takes the advantage of the dominating facade to the South. It is aimed to increase heating loads in winter and cooling loads in summer due to double facade created to the south, while fresh air is taken inside in a controlled manner and noise control is performed.

The gallery space built in the entrance axis and the waiting room ensures that the controlled fresh air received from the double-walled facade is forwarded inside the building without the use of energy.

The solar cells used in the parapet elevation on the southern front line contribute to the electrical load. There are services with counter and waiting rooms in the ground floor of the building creating a ground floor that is sun-controlled and sheltered created with arcades on the entrance facade. Project with the administrative offices on the top floor creates a large landscape area by being pulled back from the road.

Project facts

Architectural design: R.Güneş Gökçek

Architectural office: YPM

Project team: Binnur Aslan, Fatma Sarıbeyoğlu

Project date: 2014

Land area: 500 m2

Construction area: 1.913 m2

Structural project: Dr. Ali Ruzi Özuygur

Electrical project: Emre Taçyıldız

Mechanical project: Gökhan Bulut

Landscape Architect: Erkan Erdoğan

@2017 RGGArchitects 

  • Instagram Sosyal Simge
  • Twitter Social Icon
  • Facebook B&W