Çiğli Social Security Institution Building, İzmir / Turkey, 2014

Çiğli Sosyal Güvenlik Kurumu Binası, İzmir

 

İzmir Çiğli’de Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ofis yapısı birbirine entegre olmuş iki kütleden oluşuyor. Zemindeki kütle bankolu servislere ev sahipliği yaparken, hemen hemen aynı ebattaki üst kütle doksan derece dönerek giriş alanında bir arkad oluşturuyor. Bu sayede 1. katta ortaya çıkan teras ofislerin dinlenme alanına hizmet ediyor. Üstteki kütle cephesinde ikliminde etkisi göz önüne alınarak tasarlanan derin yüzeyli giydirme cephe kapak profilleri ile güneşten korunma öneriliyor.

Proje künye

Mimari tasarım: R.Güneş Gökçek

Mimari ofis: YPM

Proje ekibi: Binnur Aslan, Fatma Sarıbeyoğlu, Esra Duman

Proje tarihi: 2014

Arsa alanı: 500 m2

İnşaat alanı: 1.913 m2

Statik projesi: Dr. Ali Ruzi Özuygur

Elektrik projesi Emre Taçyıldız

Mekanik projesi: Gökhan Bulut

Peyzaj mimari: Erkan Erdoğan

Altyapı: Barış Özen, Sevinç Öztekin

Çiğli Social Security Institution Building, İzmir

 

Located in Organized Industrial Zone located in Cigli, İzmir, the office building consists of two integrated blocks. The ground block hosts the services with counter while the top block of almost the same size forms an arcade with a ninety-degree turn on the entrance area. Thus the terrace on the first floor serves the waiting area of the offices. So- lar protection with deep surface curtain wall cover profiles designed taking the climatic influences into consideration is recommended.

Project facts

Architectural design: R.Güneş Gökçek

Architectural office: YPM

Project team: Binnur Aslan, Fatma Sarıbeyoğlu, Esra Duman

Project date: 2014

Land area: 500 m2

Construction area: 1.913 m2

Structural project: Dr. Ali Ruzi Özuygur

Electrical project: Emre Taçyıldız

Mechanical project: Gökhan Bulut

Landscape architect: Erkan Erdoğan

Infrastructure: Barış Özen, Sevinç Öztekin

@2017 RGGArchitects 

  • Instagram Sosyal Simge
  • Twitter Social Icon
  • Facebook B&W