Karacabey Social Security Institution Building, Bursa / Turkey, 2014

Karacabey Sosyal Güvenlik Kurumu Binası, Karacabey, Bursa

 

Bursa’nın Karacabey ilçesinde yer alan yapı arsanın ve imar şartlarının gereği olarak tam bir kare şeklindeki taban oturumuna sahiptir. Bu geometri ve ihtiyaç programının tam olarak örtüşmesi üzerine yapı aksları ve kat yüksekliklerinin ayarlanması ile tam bir küp formunda dizayn edilmiştir. 

 

Panel cephe sistemine göre üretilen, bir kat yüksekliğindeki modüller, her cephede 16 tane olmak üzere dört cepheye de uygulanmıştır. Sabit ve açılı duran cam paneller arasındaki, siyah dolu paneller açılır kanat olarak işlev görmektedir. Böylece tümüyle mekanik sistemlerin kontrolünde olan ofis alanlarına kontrollü olarak taze hava alınabilmektedir.

 

Homojen görüntüsü üzerinde farklı yönlerden gelen gün ışığının yarattığı farklılığın deneyimleneceği yapı da zemin kat bankolu servisler, 1. ve 2. kat ofisler, 3. ve aslında teras kat olan çatı katı yemekhane ve arşiv olarak kullanılmaktadır.

Proje künye

Mimari tasarım: R.Güneş Gökçek

Mimari ofis: YPM

Proje ekibi: Binnur Aslan, Alper Yamak, Gonca Coşkun

Proje tarihi: 2014

Arsa alanı: 480 m2

İnşaat alanı: 1.500 m2

Statik projesi: Dr. Ali Ruzi Özuygur

Elektrik projesi: Emre Taçyıldız

Mekanik projesi: Gökhan Bulut

Peyzaj mimarı: Erkan Erdoğan

Altyapı: Barış Özen, Sevinç Öztekin

Karacabey Social Security Institution Building, Karacabey, Bursa

 

Located in Karacabey district of Bursa province, the building has a square-shaped floor as required by the land structure and development conditions. Upon the complete overlapping of this geometry and the need program, it is designed to form a complete cube by arranging the structure axles and floor heights.

 

Modules of one-floor height manufactured by the facade systems are applied to all four fronts with 16 on each front. Black panels between the fixed and angled standing glass panels serve as pop-up wings. Thus, the office spaces, controlled entirely by mechanical systems, can receive fresh air in a controlled manner.

 

In the building where the discrepancy on its homogenous appearance created by the sunlight received from different directions can be experienced, the services with counter, 1st and 2dn floor offices, and 3rd floor which is actually the penthouse are used as dining room and library.

Project facts

Architectural design: R.Güneş Gökçek

Architectural office: YPM

Project team: Binnur Aslan, Alper Yamak, Gonca Coşkun

Project date: 2014

Land area: 480 m2

Construction area: 1.500 m2

Structural project: Dr. Ali Ruzi Özuygur

Electrical project: Emre Taçyıldız

Mechanical project: Gökhan Bulut

Landscape architect: Erkan Erdoğan

Infrastructure: Barış Özen, Sevinç Öztekin

@2017 RGGArchitects 

  • Instagram Sosyal Simge
  • Twitter Social Icon
  • Facebook B&W