MK House, Sakarya / Turkey, 2016

MK Evi, Düzce, Adapazarı, Sakarya, 2016 

 

MK Evi Düzce ilinde 100.000m2’lik bir at çiftliğinde bulunduğu doğal ortamın bir parçası olabilecek ve alandaki farklı işlevselliğe dair aidiyat kavramını sorgulayan bir yapı olarak tasarlandı. Özünde sakin, dingin, amaç ve işlev odaklı sürdürülen herhangi çiftlik yaşamı gerçek bir yaşanabilir mekanın hem bu rutinin nasıl doğal bir parçası olabileceği zaman zaman da bu işlevlerden nasıl arınabileceğinin ipuçlarını MK Evi ile yeniden ortaya koyuyor. Kütle formlarının abartılmadığı, malzeme seçimlerinin sınırlı tutulduğu, belirli ölçüde kullanılan renk önermeleriyle ve yere yakın hacmiyle, MK Evi içinde bulunduğu doğal ortamında olabildiğince “kaybolma” ve “görülmeme” arzusu ile öne çıkıyor.

 

MK Evi, cam bir koridora eklemlenmiş münferit oda ve yaşam kütlelerinden oluşmaktadır. Farklı yüksekliklerdeki kütlelerin verdiği imkan ile gün ışığını her yönden mekanların içine alabilen yapı, tek kata yayılmış bir ev gibi kullanılabilirken, aynı zamanda bağımsız odalar şeklinde de kullanılabilmektedir. Güney cepheye yönlenen yaşam alanları padoklar üzerinden orman manzarasına hakimdir. Oldukça basit ve elegant bir yaşamın konturu metal siyal kenet çatı ile vurgulanmaktadır. İç mekanlarda ise aynı rafine malzeme seçimi sürdürülmüştür. Yerler doğal taş ya da doğal ahşap parkeler ile kaplıdır. Tavan, alçı sıvalı duvarlar üzerinden yükselir ve naturel cilalı su kontrası paneller ile kaplanmıştır. Parçalı plan yerleşimi ve çift yönlü cephesi yapının her yönden ışık almasını sağlamaktadır. Bodrum kat’ta bulunan odalar depo olarak kullanılmaktadır. 

 

Proje künye

 

Proje adı: MK Evi

Mimar: rggA

Mimari tasarım: R. Güneş Gökçek

Toplam inşaat alanı: 300m2

Proje ekibi: Binnur Aslan, Derya Musluk

Proje tarihi: 2016

Proje tamamlanma tarihi: 2017

MK House, Düzce, Adapazarı, Sakarya, 2016 

 

MK House was designed as a structure that could be part of the natural environment of a 100.000m2 horse farm in the province of Düzce, questioning the concept of the “belongingness” in the area. Any self-sustaining farm life, with its calm, serene, purposeful and function-oriented focus, reveals about how a real livable space can be a natural part of this area with MK House and with the house how it can be get rid of this routine time to time. MK House stands out with the desire to be "invisible" in its natural environment as much as possible, with its modest volume, the limited material choices and the colors used in certain ranges. 

 

The MK House consists of individual rooms and living units integrated on a glass hall. With the possibility of masses scattered at different heights, the structure that can accommodate the daylight into every space can be used like a house spread out in a single mass, or it can be used as independent rooms at the same time. The living areas leading to the southern front are dominated by forests over paddocks. The contour of a fairly simple and elegant life is emphasized by the metal standing seam roof. In the interior, the same refined material selection was continued. Floors are covered by natural stone or natural wooden parquets. The ceiling rises over the gypsum plastered walls and is covered with panels of natural polished water. Fragmented plan layout and two-sided façade provide light from every direction. The rooms in the basement are used as warehouses. 

 

Project facts

 

Project name: MK House

Architect: rggA

Architectural design: R. Güneş Gökçek

Total construction area: 300m2

Project team: Binnur Aslan, Derya Musluk

Project date: 2016

Completion date of project: 2017

@2017 RGGArchitects 

  • Instagram Sosyal Simge
  • Twitter Social Icon
  • Facebook B&W